Deventer Yoga

YogaBerry en zijn yogalessen

Deventer yoga, ik ben Berry Steenbruggen en het yogagezicht achter de Deventeryoga. Bijna iedereen in Deventer kent mij als Yogaberry.  Na mijn schoolopleiding begon mijn carrière bij een grote computerfabrikant. Hoewel het werk daar prima was, ontdekte ik dat daar het geluk niet te vinden was voor de lange termijn. Ook kwam er steeds meer stress in mijn leven. Dit uitte zich in lichamelijke klachten zoals hyperventilatie en psychosomatische klachten. De keuze was dan ook snel gemaakt  om een andere weg in te slaan, de spirituele. Ik ging van de hardware naar de software, zeg ik altijd met humor.  Toen begon mijn zoektocht  om te kunnen ontspannen en rust te vinden in het hoofd. Zo kwam de yogawereld met meditatie in mijn leven en dat gaf ook verdieping in mijn leven. Die wereld van meditatie, stilte en yoga was veel meer dan alleen maar yogaoefeningen. Ik volgde yogalessen bij verschillende bekende yogadocenten in Nederland en ook in India. Hoe meer de yoga en meditatieyoga  in mijn leven kwam hoe beter ik mij ging voelen. Door onder andere kennis over mudra’s, mantra’s en de chakra energie werd ik ook gevoeliger. Langzaam werd yoga niet alleen een onderdeel van mijn dagelijks leven maar ook een manier van leven.

Waarom Deventer yoga

Wanneer je kiest voor de Deventer yoga bij yogaberry dan ontvang je veel extra’s. Omdat ik leef als een yogi kan ik goedkoop yogalessen aanbieden. Door het 40 jaar fulltime lesgeven ontvang je veel yoga levenservaring. Je kunt kiezen uit verschillende yogavormen. Er is meditatieyoga, Hatha-Yoga, yoga privélessen en ook zwangerschapsyogalessen. In de afgelopen 40 jaar ben ik ook geïnteresseerd geraakt in  ademcirkels , rebirthing, chakra’s en yogatherapie. Bij het lezen van je tenen kan ik wat meer vertellen over je. Er zijn veel richtingen in de yogawereld, van ashtanga yoga tot aerial yoga. Maar in de afgelopen 40 jaar is de yogaberry yoga ontstaan, een combinatie van mindfulness, chakra yoga, asana’s en lichaamswerk.

Yoga van de toekomst

In de afgelopen 40 jaar dat ik fulltime yogalessen verzorg heb ik de wereld drastisch zien veranderen. Vroeger wanneer cursisten druk waren ontving ik een berichtje of ze niet twee keer konden komen in de week. Nu ontvang ik een appje dat ze helemaal niet komen door de drukte. Ook kwam overprikkeling een jaar of 10 geleden bijna niet voor. Nu is er zelfs een anti prikkel programma in de psychiatrische instellingen. Ook was de stress in tijden niet zo hoog door financiële problemen, woningvesting, relationele stress en mensen die depressief worden wanneer ze realiseren hoe de natuur erbij staat. We hebben het dan nog niet eens over de oorlogsdreiging.
De yogalessen heb ik al aangepast de afgelopen jaren. Meer stilte en de uiterlijke wereld kleiner maken en de innerlijke wereld groter maken tijdens een yogales.
Met yoga kun je veel problemen voorkomen in de komende jaren. Voorkomen in de toekomst is beter dan later genezen. Bij de yoga hebben we ademhalingstechnieken, mudra’s, mantra’s en yogaoefeningen die jou in balans houden. Het afgelopen jaar heb ik een yogaprogramma ontwikkeld welke aangepast kan worden aan jouw persoonlijke omstandigheden.
Wil je tijdens een gratis intake horen hoe jouw programma er uit kan zien mail mij dan.

Bij yogaberry is een yogales meer dan alleen maar yogahoudingen

Er zijn regelmatig mooie yogaverrassingen bij de Deventer yoga. Zo is er yogales (de zomermaanden) buiten en ook in De Levenstuinen, mooie yogawandelingen met Henk van Baalen door Deventer en yogaworkshops. . Mijn jaarlijkse reizen door India en de rest van Azië geeft nog steeds verdieping in mijn leven en deze ervaringen deel ik graag. De ashrams en de goeroes in het oosten blijven inspireren. Wil jij ook eens naar Bali of India dan maak ik graag een reis op maat voor je. Kijk ook eens op de pagina met de theorie over de yoga.

Mijn yoga aanbod is toegankelijk voor iedereen

Deventer yoga en Hatha-Yoga. Bij deze oude vorm van yoga staat het evenwicht tussen inspanning en ontspanning centraal. Uit deze yogabron komen poweryoga, yinyoga, Astangayoga, flowyoga en Vinyasa voort. De oefeningen zijn dus geschikt voor iedereen en kunnen naar eigen capaciteit en behoeftes worden gedaan. In een Hatha yogales worden zowel dynamische als verstilde oefeningen gegeven met naar binnen gerichte aandacht. De mentale en fysieke grenzen worden op een zachte manier opgezocht en steeds door ontspanning verlegd. Er komt meer rust, je komt dichter bij jezelf en je gaat beter in je vel zitten. Yoga is bewustwording van lichaam en geest, wanneer jij je bewust wordt dat je bij spanning je schouders optrekt, dan zakken je schouders toch automatisch? Kijk eens naar alle yogaverrassingen. De afgelopen jaren heb ik de Hatha yoga meer aangevuld met mindfulness, yin yoga en lichaamswerk.

Deventeryoga in Colmschate Worp en Borgele

Deventeryoga, niet alleen in Deventer maar ook in Colmschate en Terwolde. Er is altijd wel een yogales bij jou in de buurt. De yogaontspanning bij de Deventer yoga geeft veel extra’s ten opzichte van je gezondheid, ontspanning, bewuster leven en welzijn in het algemeen. In de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat yoga ook goed is voor de immuniteit en de geestelijke gesteldheid. In deze tijd van veel stress en spanningen geeft mindfulness en stilte je balans in het leven . YOGA is de manier om gemakkelijk en diep bij jezelf te komen. Neem eens een gratis proefles bij de Deventer yoga en voel het. Ook is er een yogales met meditatie op de dinsdagavond.

Deventer yoga
Yoga in Deventer door yogaberry

Yoga aanbieding bij de Deventer yogalessen

Wil je beginnen met yoga in 2024 dan heeft de Deventer yoga een mooie aanbieding voor je. Voor 90 euro kun je 10 yogalessen volgen bij ons. Deze 10 yogalessen geven je een mooi kans om te kijken of de yoga zoals ik die verzorg past in jouw leven. Omdat er voor veel yogalessen een wachtlijst is geldt deze aanbieding alleen voor de yogales op de woensdag om 19.30 uur op De Worp in het Hovenhuus. Wanneer je de Deventer yoga code 777 noemt gaan er veel deuren voor je open naar je innerlijke leven.

Yogales in Deventer en omgeving, de yoga lestijden

Het moment dat je de yogaruimte bij de Deventer inloopt in Colmschate, Borgele, De Worp of Terwolde  kom je gelijk tot rust. De yogastudio is er zo op ingericht dat je focus direct op de ontspanning ligt. Daarom geef ik veel yogalessen in bijzondere ruimtes, zoals spirituele panden en kerken. De combinatie van aandacht, yogahoudingen, asana’s, meditatie, bewust ademhaling en mindfulness in een ontspannende stille ruimte is het yogageheim. Een yogadocent die al bijna 40 jaar fulltime yogales geeft werkt natuurlijk ook mee in dit gevoel. Omdat veel cursisten al meer dan 25 jaar de yogalessen volgen, voel jij in een proefles al deze energie. Dit zorgt er voor dat je na de ontspanning in de yogales met een fijn gevoel naar huis gaat en na een avond yogales lekker slaapt. Mocht je een yogales niet kunnen bijwonen dan kun je altijd op een ander tijdstip deze les inhalen bij de Deventer yoga. Mocht je behoefte hebben aan meer yogalessen per week, dan zijn deze gratis te volgen. Zie de lestijden.

 

Mail naar de Deventer yoga
je kunt Berry mailen

Prive yogalessen bij de Deventer yoga

Bij mij staat jouw mentale gezondheid centraal. Als individuele yoga meer past bij jou dan de groepslessen, dan ben je welkom in mijn yogastudio of ik kom in je eigen veilige omgeving voor yogaprivéles. Bij een persoonlijke aanpak op maat kun je denken aan het bewust worden van hyperventilatie, stress, fobie of rugklachten. Deze yogalessen kunnen worden ingepland door de Deventer yoga op een dag en tijdstip naar jouw keuze. Natuurlijk kun je ook kiezen voor deze yogavorm voor je persoonlijke groei. Na een paar privélessen kun je ook aansluiten bij de yogagroepslessen van de Deventer yoga. Ook zijn deze lessen uitermate geschikt voor je spirituele groei. De kerken lopen leeg maar steeds meer mensen willen in contact komen met de yogaspiritualiteit. Deventer yoga zorgt voor diepgang in je leven met yoga privélessen.

Deventeryoga
Yoga in India door yogaberry

Yoga wandeling door De Levenstuinen in Teuge

In april 2024 zijn de privé wandelingen weer opgestart in de Tuinen van Groot Hontschoten. We wandelen samen door deze bijzondere tuinen. Elke tuin heeft de symboliek van de chakra’s. Je ontvangt dus een mooie chakra cursus. Ook kan ik je tenen lezen in deze tuinen. Laat mij je tenen zien en ik vertel wie je bent.

Deventer yoga

 

Deventer yoga coaching

De laatste jaren heb ik het mindfulness principe uit India gecombineerd met de mindfulness yogalessen bij de Deventer yoga. Door veel ervaring hierin op te doen heb ik mij ook gespecialiseerd in yogacoaching. Dit betekent dat ik samen met jou ga kijken hoe je op de yogawijze naar het leven kunt kijken en deze visie ook op jouw eigen leven kunt toepassen. Bij deze coaching kijken we naar je eetpatroon, je nachtrust, enz. Je ontvangt praktische tips over hoe je kunt ontspannen op je werk en over hoe je stress kunt ontladen. Yoga is meer dan alleen maar yogaoefeningen bij de Deventer yoga. Wanneer je mij kiest als yoga coach, deel ik 35 jaar yoga ervaring met je.

Backmitra In mijn jaren van lesgeven heb ik veel cursisten gezien met rugklachten. Deze doelgroep wil ik graag laten kennismaken met de BackMitra, die sinds kort bekend is in Nederland en bij mij verkrijgbaar is. Tijdens deze yogalessen combineer ik de Backmitra met rugyogaoefeningen in groepslessen of in privélessen bij jou thuis. Aan de hand van de BackMitraoefeningen leer ik jou hoe rug- nek- en schouderklachten worden verminderd en kunnen worden voorkomen. Het gebruik van de Backmitra geeft ook ontspanning voor lichaam en geest. Uiteraard gebeurt dit binnen jouw grenzen en mogelijkheden in een vorm die het beste bij jou past. De Backmitrayoga werkt ook goed door op de ademhaling en houding. De yoga gebruikt bijna geen hulpmiddelen, de backmitra is een uitzondering.

Zwangerschapsyoga Deventer

Zwanger, vanaf de derde maand van jouw zwangerschap ben je van harte welkom om bij ons je zwangerschap bewuster te beleven. Deventer yoga geeft privé zwangerschapsyoga met een individuele aanpak die gericht is op jouw zwangerschap tot aan de bevalling. Ook bepaal je zelf wanneer en waar de lessen plaatsvinden. Ellen Dijkstra verzorgt de ademhalings- en ontspanningsoefeningen die er voor zorgen dat je met een gerust gevoel de bevalling tegemoet gaat. Daarnaast ontvang je gratis een CD om mee te oefenen. Ook kan ik bij je aan huis komen voor deze yogalessen. Als man heb ik de afgelopen 35 jaar honderden vrouwen mogen begeleiden in hun zwangerschap. Zwangerschap en yoga in Deventer kent een holistische aanpak. De Deventer yoga is er ook voor je na de zwangerschap.

Deventer yoga zwangerschapsyoga

Prive zwangerschapsyogalessen

Meditatie Deventer

Elke dinsdagavond om 20.00 uur is er een 1.5 uurs yogales met 15 minuten meditatie. Eerst maken we het lichaam ontspannen met yoga. Dan komt de adem met pranayama tot rust en op het laatst brengen we de wervelingen van de geest tot rust met meditatie. Wees je eens bewust van de stilte tussen twee gedachten.

Backmitra yoga in Deventer

In mijn jaren van lesgeven heb ik veel cursisten gezien met rugklachten. Deze doelgroep wil ik graag laten kennismaken met de BackMitra, die sinds kort bekend is in Nederland en bij mij verkrijgbaar is. Tijdens deze yogalessen combineer ik de Backmitra met rugyogaoefeningen in groepslessen of in privélessen bij jou thuis. Aan de hand van de BackMitraoefeningen leer ik jou hoe rug- nek- en schouderklachten worden verminderd en kunnen worden voorkomen. Het gebruik van de Backmitra geeft ook ontspanning voor lichaam en geest. Uiteraard gebeurt dit binnen jouw grenzen en mogelijkheden in een vorm die het beste bij jou past. De Backmitrayoga werkt ook goed door op de ademhaling en houding. De yoga gebruikt bijna geen hulpmiddelen, de backmitra is een uitzondering.

Zomer Deventer yogalessen in

De zomeryoga bij de Deventer yoga is altijd in juli en augustus. Geniet goedkoop van een compleet yogaontspanningsprogramma met natuurlijk yogalessen maar ook holistic pulsing, chakra wandeling met meditatie in De Levenstuinen, een yogaprivéles en natuurlijk tenenleessessies. Er kan ook een yoga zomerontspanningsprogramma op maat gemaakt worden. Informeer naar de mogelijkheden en de intake is gratis! Deventer yoga geeft yogales op unieke locaties.

Meditatie bij de Deventer yoga

Yoga Borgele en de Deventer yoga

Yoga Borgele Deventer, In De Schalm aan De Dreef 1. Op de donderdag om 18.45 uur en om 20.00 uur de meditatie yoga tot 21.30 uur. Deze ruimte is een ontspannen ruimte welke ook gebruikt wordt voor kerkdiensten. Je voelt de ontspanning al wanneer je de ruimte in komt. De yogales met meditatie is ook heel geschikt voor beginners.

Yoga Colmschate bij de Deventeryoga

Yoga in Colmschate, ontspannen het weekend in met yogalessen in Colmschate. Op de vrijdagochtend om 10.00 uur yogales in de mooie kerk van Colmschate aan de Holterweg 106. Ook yogales op de maandag in de kerk om 19.30 uur. Ook vanuit de wijken Spikvoorde, De Vijfhoek, Steenbrugge, Groot Douwel en Het Oostrik ben je welkom in deze mooie kerk.

Deventer yoga

Deventer Worp Yoga

Op de woensdagavond ben je welkom om 19.30 uur in Het Hovenhuus, Leliestraat 27.

Workshop bij de Deventer yoga

Regelmatig zijn er mooie yoga Workshops. In het voorjaar 2023 gaan we weer naar de Levenstuinen is Teuge. Ook kun je weer mantra’s chanten. Ons programma. Deventer yoga verzorgt ook workshops voor het bedrijfsleven.

YogaBerry is een man die niet zweverig is en met beide benen in de wereld staat

Er zijn niet veel mannen die bijna 40  jaar fulltime yogalessen hebben verzorgd. De reacties lopen uiteen van “gelukkig geen zweverige yoga” tot “een man brengt het toch iets anders”.  Door de yoga privélessen blijf ik contact houden wat er in de wereld speelt. Daarom kun je wat je ervaart in de yogales toepassen in het dagelijks leven.

Vraag jij je nog af wie YogaBerry is? Ontvang dan eens gratis yoga of een ontspanningsles en geniet van de stilte in je hoofd. Kijk onder Deventeryoga onder google of yoga in Bathmen, yoga Diepenveen, yoga Olst en voeg het woord Berry toe onder google. De Deventer yoga is altijd wel in de buurt. Er zijn yogalessen op De Worp, Borgele, vlakbij Keizerslanden, en Colmschate. Veel cursisten komen vanuit Bathmen  naar de mooie kerk in Colmschate.

Deventeryoga
Deventer yoga logo

Deventer yogalessen zijn meer dan alleen maar de yogaoefeningen

Wil jij meer weten over asana’s, Ashtanga, asteya, ayurveda, aparigraha, bandha’s, chakra en chanten neem dan eens een gratis proefles. Deventer yoga is meer dan yogaoefeningen, ook leer je meer over Dharana, hatha yoga, jhanayoga, karmayoga, kundaliniyoga. Ook maak je kennis met mantra’s, meditatiekussen, mindfulness, moksha, neti pot, niyama, prana, pranyama, pratyahara en samadhi. Laat je ook eens verrassen door Saswithayoga, Satya, Srimad Bhagatam, yama, yin yoga, de zonnegroet en de vijf tibetaantjes.

Wil je online yoga? Je kunt youtube video’s van mij ontvangen. Ook is het mogelijk om een yogales te ontvangen via zoom of facetime. Online yoga is wat minder persoonlijk maar wel mogelijk wanneer het jou uitkomt. Deventer yoga gebruikt de laatste technische snufjes.

 

Deventer

 

Deventer Yoga nieuws

Elk weekend wordt het Deventer yoganieuws bijgehouden op deze site door de Deventer yoga.  Je ontvangt informatie over chakra’s, meditatie, wateryoga, wat yoga met je lichaam doet, welke yoga voor beginners, hoe vaak yoga enz. Ik ondersteun je op alle fronten.

Deventer yoga privélessen
Privéles op Bali

Privé yogalessen in Deventer

Deventer yoga knipkaart

Vanaf 1 juli 2024 gaan wij over op een knipkaart en worden de yogalessen overgenomen door collega’s. De voorverkoop start in april, extra korting in de voorverkoop.

Je ontvangt telkens een mail waar de yogales is en wanneer. Er worden  minimaal twee yogalessen in de maand gegeven. Je kunt kiezen uit drie knipkaarten. Er is een knipkaart van 33 knipjes voor 300 euro, een knipkaart van 14 knipjes voor 150 euro en een kaart vijf knipjes voor 60 euro. Het zijn lessen van een uur. Zoals gebruikelijk, wanneer je betaalt in april ontvang je extra knipjes.
Wanneer er workshops zijn dan kun je ook gebruik maken van de knipkaart. Ook privé yogalessen kunnen van de knipkaart gehaald worden. Een privé  yogales is dan vier knipjes.

Je kunt je knipkaart reserveren door een mail te sturen naar yogaberry@yogapriveles.nl

Heb je nog vragen over de yogaberry knipkaart dan graag mailen.

Bijna 40 jaar yoga in het Hovenhuus op De Worp

Nog twee jaar en dan verzorg ik 40 jaar yoga op de woensdag in het Hovenhuus op De Worp in Deventer. Bekijk deze yoga lokatie eens vanuit de lucht. Mooie opnames met een drone.

Deventer yoga in de media

Blootwaterzwemmen in De Scheg

35 jaar yoga in Deventer

Champ

Blootyoga

Yoga international

Scroll naar boven